instellingen
Gilze en Rijen, spoor

Gilze en Rijen, spoor

Binnen de gemeente Gilze en Rijen verwacht men een forse toename van vervoersbewegingen over het spoor en daarmee mogelijk veel hinder en klachten bij bewoners.

De gemeente Gilze en Rijen wil graag inzicht krijgen in de aantallen goederen- en reizigerstreinen die dagelijks de kern van Rijen passeren. Sensornet heeft daarom metingen verricht op een tweetal meetpunten langs het spoor. De gemeente wil met deze metingen ook vastleggen hoe lang de spoorbomen bij de overwegen zijn gesloten. Inwoners konden online meekijken!

 

Sensornet heeft nabij de spoorwegovergangen (I en II) meetsystemen geplaatst die het geluidsniveau vaststellen ter plaatse.

 

Naast het geluid van de passerende treinen werd ook middels geluidherkenning vastgesteld hoe lang de spoorbomen gesloten zijn. In onderstaande visualisatie ziet u dat wij de verschillende bronnen ter plaatse automatisch kunnen onderscheiden. Mogelijk is dat ook een optie binnen de vraag van uw project.

 

Vanuit de metingen is vastgelegd wat de geluidniveaus waren over een geheel jaar en werd duidelijk hoe lang de spoorbomen gesloten waren. Dit geeft een goed beeld van zowel de representatieve situatie als de voorkomende incidenten.

 

Voor de Gemeente Gilze en Rijen leverde dit heldere gegevens over:

  • De geluidsniveaus in 2013 en
  • De bereikbaarheid van de bewoners aan de andere zijde van het spoor in geval van calamiteiten. Denk hierbij aan de diverse hulpdiensten, politie, brandweer en ambulance.

 

delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij